Arama
Arama Sonuçları
Marmara depremi Kastamonu’yu da yıkar!
Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, “Biz sadece merkez üssü Kastamonu olan bir depremden bahsetmiyoruz. Merkez üssü Marmara’da olacak bir deprem de bizleri çok ilgilendiriyor. Marmara’da olacak depremde belki de Kastamonu’daki binaları yıkacaktır.”
Hatay'ı araştırdı, Kastamonu'ya uyarı yaptı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen Hatay’da araştırmalarda bulunan Prof. Dr. Mahmut Bilgehan, "Tarihe baktığımızda Kastamonu’da da ciddi depremler oluşmuştur, can ve mal kayıpları yaşanmış. Bu yüzden Kastamonu’nun yapı stokunun araştırılması gerekiyor" dedi.
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Resmi Gazete’de yayımlandı: Diyanet’e üst düzey atamalar
Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 15 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
Afet nerede Kastamonu UMKE orada: Libya'daki sele gönderildiler
Libya'nın doğusunda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine ulaştı. Yetkililer yağış miktarının "40 yılın en yükseği" olarak nitelendirirken, binlerce kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Libya'da meydana gelen sel afeti dolayısıyla içinde Kastamonu UMKE'nin de timinin bulunduğu arama kurtarma ekipleri bölgeye gönderildi.
Pençe-Kilit bölgesinde patlama: Bir askerimiz şehit oldu
MSB: "Pençe-Kilit bölgesindeki patlamada Astsubay Üstçavuş Ünal Sipahi şehit oldu, bir asker yaralandı."
MSB astsubay alımı için kılavuz yayınlandı! 2023 astsubay alımı için başvuru ekranı
MSB astsubay alımına başvurmak isteyen adaylar, başvuruların nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak istiyor. MSB Muvazzaf Astsubay adayı temini başvuru kılavuzu, Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. MSB astsubay alımı başvuruları 17 Eylül tarihine kadar tamamlanacak. Muvazzaf MSB astsubay alımı başvurular e-Devlet internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecek. İşte 2023 MSB astsubay alımı başvuru ekranı
Savaş uçağının parçası, Ankara’da otoparka düştü
Milli Savunma Bakanlığı, F-4 savaş uçağının bir parçasının Ankara semalarında uçuşu esnasında bilinmeyen bir sebeple açık otoparka düştüğünü açıkladı.
Kuzey Irak’ta hava harekatı! Mehmetçik hainlerin tepesinde…
Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Asos’ta bulunan ve teröristler tarafından sözde üs olarak kullanılan bölgelere hava harekatı icra edilerek çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.
Sınırda kaçak girmeye çalışan 6 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla Suriye ve Irak'tan ülkemize geçmeye çalışan 6 terörist, sınırda yakalandı. Şüphelilerden 3'ünün, PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.
Pençe-Kilit Bölgesi'nden bir acı haber daha!
MSB, Piyade Sözleşmeli Er Bünyamin Barlık'ın Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olduğunu bildirdi.
Acı haber! Operasyonda ağır yaralanan uzman çavuş şehit oldu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ağır yaralanan İs. Uzm. Çvş Taner Torun, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Şehidin var Türkiye!
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen EYP'nin patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Erkan Selçuk'un şehit olduğunu bildirdi.
Türkiye’nin ilk kadın amiraline NATO’dan övgü!
Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde bir ilki yaşatıyor. Türkiye'nin ilk kadın amirali Fırat için NATO'dan övgü dolu bir mesaj paylaşıldı. Konumunun kritik öneme sahip olduğunun altı çizilen mesajda Fırat'ın dikkat çeken ifadeleri de yer aldı.
MSB, Türkiye’nin KFOR Komutanlığı'nı devralacağını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı: "Kosovo Force (KFOR) Komutanlığı Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır."
MSB açıkladı: son bir haftada 67 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleye ilişkin kritik bilgileri paylaştı. MSB'nin açıklamasına göre, Son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1062’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 405’e ulaştı. İşte detaylar...
Kanlı saldırının üzerinden 39 yıl geçti
Terör örgütü PKK’nın ilk kanlı saldırısı olan, 15 Ağustos 1984'te bir askerin şehit olduğu 9 asker ve 3 sivilin yaralandığı Eruh ve Şemdinli’deki saldırıların üzerinden 39 yıl geçti.
Pençe-Kilit bölgesinde 3 hain daha gebertildi
MSB, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 3 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Kalleş pusunun cezası kesiliyor!
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist daha havadan düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Dünden bu yana bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükseldi.
Son bir haftada 53 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Şehit oğlu, şehit oldu!
Ateş düşmediği yeri de yaktı bu gece...
Şehit sayısı 5’e yükseldi
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 9 Ağustos tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğunu açıkladı.
Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 3 şehidimiz var
Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşinde Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş ve Uzman Çavuş Kemal Özek şehit oldu. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 askerden Uzman Onbaşı Uğur Özdemir de kurtarılamayarak şehit düştü.
MSB’den Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel için anma mesajı
MSB, 1964'te Kıbrıs'ta düzenlediği uyarı uçuşu sırasında Rum askerlerince esir alınarak şehit edilen Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel için anma mesajı yayımladı.
Şanlıurfa sınırında yakayı ele verdiler
Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa’da sınırda görev yapan askerlerce yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan 2 kişinin yakalandığını duyurdu. Bakanlık, yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1'inin PKK/KCK/PYD terör örgütü mensubu olduğunu tespit etti.